Ugled natakarjev v Sloveniji: vse več ljudi v strežbi

strežba natakarjev na dogodku

Gostinstvo v Sloveniji ima dolgo in bogato tradicijo, ki pomembno prispeva k nacionalni identiteti in gospodarstvu. Kaj pa ugled natakarjev in gostinstva? Slednji se skozi čas spreminja, odvisno od družbenih, ekonomskih in kulturnih dejavnikov. Raziskali smo, kako so gostinske prakse v Sloveniji percipirane s strani javnosti, kakšen je položaj natakarjev v družbi in kaj lahko […]

Digitalizacija gostinstva: so človeški natakarji preteklost?

Digitalizacija gostinstva

V zadnjem desetletju je digitalizacija v gostinstvu postala ključni dejavnik, ki spreminja način delovanja restavracij, kavarn in drugih gostinskih obratov. Tako, kot je preoblikovala številne druge panoge, je imela tudi vpliv na gostinstvo. Danes tehnologija igra osrednjo vlogo v sodobnem gostinstvu. Ali to pomeni konec poklica natakarja in strežbe, kot jo poznamo? Raziskali smo, kako […]