Profesionalni natakarji: Kako jih prepoznati in kje jih dobiti?

Profesionalni natakarji bodo v bližajoči se poletni sezoni glavna skrb vsakega gostinca. Potrebe po kadrih se povečujejo, istočasno pa smo priča vse večji manjki usposobljenih kadrov. Profesionalna postrežba ne pomeni le usposobljenega kadra, ki zna gosta postreči. Profesionalni natakarji v strežbi so sposobni komunikacije na najvišjem nivoju, reševanja težav, poznavanja jedi in vin ter empatije. […]
Zaposlovanje natakarjev: Kako pridobiti vrhunski kader v gostinstvu

Zaposlovanje natakarjev je eden največjih izzivov sodobnega gostinstva v Sloveniji. Kakovostna strežba je temelj gostinske izkušnje, zato je iskanje in ohranjanje odličnih natakarjev ključnega pomena. Zaposlovanje natakarjev postaja tudi pri nas vse bolj strateško. Tako kot pri zaposlovanju na drugih pozicijah, se podjetja tudi tukaj poslužujejo premišljenih kadrovskih metod. Potreben je celostni pristop k zaposlovanju, […]
Ugled natakarjev v Sloveniji: vse več ljudi v strežbi

Gostinstvo v Sloveniji ima dolgo in bogato tradicijo, ki pomembno prispeva k nacionalni identiteti in gospodarstvu. Kaj pa ugled natakarjev in gostinstva? Slednji se skozi čas spreminja, odvisno od družbenih, ekonomskih in kulturnih dejavnikov. Raziskali smo, kako so gostinske prakse v Sloveniji percipirane s strani javnosti, kakšen je položaj natakarjev v družbi in kaj lahko […]
Digitalizacija gostinstva: so človeški natakarji preteklost?

V zadnjem desetletju je digitalizacija v gostinstvu postala ključni dejavnik, ki spreminja način delovanja restavracij, kavarn in drugih gostinskih obratov. Tako, kot je preoblikovala številne druge panoge, je imela tudi vpliv na gostinstvo. Danes tehnologija igra osrednjo vlogo v sodobnem gostinstvu. Ali to pomeni konec poklica natakarja in strežbe, kot jo poznamo? Raziskali smo, kako […]